Natuurhistorisch Museum

05-06-2024 14:00

Geslaagde tentoonstelling.

Vandaag staat het Natuur Historisch museum op het programma. Er is een tentoonstelling over het HART.
Het hart in alle vormen van fruitvliegje tot neushoorn. De hartkamers van de neushoorn zijn zo groot dat er een mensenvuist inpast.
Leuk was dat bij alle harten het bijbehorende dier geplaatst was zodat je een goede indruk kreeg hoe groot het hart wassen waar het ongeveer in het dier zat.
Het hart van het fruitvliegje en nog andere kleine dieren was onder een loep te zien en dan moest je alsnog goed zoeken ook.
Al met al een een geslaagde tentoonstelling.
 
In een van de andere zalen was een schilderijen tentoonstelling van Rafael Martig een Bio-inspired artist. De tentoonstelling bestond uit schilderijen van straatstenen en stoepstenen waartussen plantjes groeiden onkruid zo gezegd. Maar nee dat zijn STOEPPLANTJES.
Het geluk was dat er een uitleg bij de schilderijen gegeven werd door Remco Andeweg van Bureau Stadsnatuur vandaar de naam stoepplantjes. Iedereen haalt wel eens onkruid weg tussen de stenen.
Wij werden uitgenodigd om buiten het woord bij die daad te voegen en plantjes te zoeken waarvan wij zeggen weg er mee.
Buiten kregen we een les in plantjes waarderen die daar plots maar groeien. Dhr. Andeweg liet zien wat er gaat gebeuren als niet alles door de gemeentelijke plantsoenendienst wordt weggehaald. Op het plein bij de Kunsthal staan twee bomen van ongeveer tien meter hoog van de plant die een van de dames aan wees als die is wel mooi tussen de stenen. Wat leuk dat wij dit onverwachts troffen het was een leuke tentoonstelling met buiten bezigheid in nog mooi weer op de koop toe.