Muronaglas in Dordrecht

14-09-2016 11:00
Vandaag 14 september staat er voor onze groep een uitstapje gepland naar Dordrecht. In Dordrecht bezoeken wij een glastentoonstelling over "Hedendaagse Kunst in Glas" met tussen de middag een high tea in het Dordts Patriciershuis aan de Wolwevershaven 9.
 
We hebben afgesproken met twaalf dames verdeeld in drie groepen. Groep een vanuit Rotterdam Centraal met de trein. Groep twee op de fiets omdat die dichtbij wonen en groep drie met de auto.
 
De groep met de trein was mooi op tijd maar door een ongeval op het spoor vertrok de trein niet ern werd verzocht om uit te stappen. Wij als een speer in de tram (7) naar de waterbus. Dat ging prima maar waren we wel te laat voor deel een van de tentoonstelling. De anderen groepjes hebben dit deel van de tentoonstelling wel gedaan.
 
Afgesproken zo rond 12.30 uur in het Patriciershuis voor de lunch. Het was verrukkelijk en een hele leuke lokatie. Ook hebben we daar de tentoongestelde dingen bekeken
 
Na de lunch op naar Dordtyart voor het volgende deel van de tentoonstelling. We werden onthaald met lekker ijskoud water en dat was wel nodig ook bij een temperatuur van 30 gr. De tentoongestelde stukken waren van Joana Vasconcelos, Martin Bradley en Koen Vanmechelen. Prachtig in een woord.
 

Met de waterbus weer terug met dank aan de organisatie.