bezoek aan Nieuwkoop/Ter Aar

22-05-2024 10:30

Onderstaande stukje is geschreven door Barones Bernarda Orlanda

Voor een bijeenkomst van de Roterodames was de bijeenkomst in tijd vervroegd.
Wij werden in Nieuwkoop verwelkomd met koffie en cake rond 11.00 uur in een ruimte die werkelijk volhing met vergieten in alle soorten en maten, wel 1.000 of meer. We hebben gewacht tot iedereen er was en een kennismakingsrondje gehouden..
De drie heren die onze dag georganiseerd hebben zijn: Kees, Nico en Wim.
Na de koffie in de auto naar het Nieuwkoopse (kleine) museum.

Bij het museum aangekomen werd er al op ons gewacht door een vrijwilliger die ons het een en ander vertelde. Het museum heeft een grote collectie schaatsen van heel vroeger tot nu de klapschaats. De schaats en muts van Art Schenk was ook te zien.
Ook een aardig inkijkje in een oude staalsmederij die vroeger nodig was om alle gereedschappen te maken en te repareren, zoals spullen voor de turfstekerij het maken van boten en het beslaan van paarden.

Na het bezoek aan het museum weer terug naar de vergieten lokatie voor de lunch.
De heren hadden voor ons de lunch gemaakt op een mooi gedekte tafel met van alles en nog wat en een lekker wijntje voor wie het wilde natuurlijk. Na de lunch op naar de boot,

Bij de boot aangekomen werd er al weer op ons gewacht door de bootsman. Het was een prachtige sloep dus open. Maar de weergoden waren ons goed gezind, geen druppel. Natuurlijk hilariteit voor we allemaal zaten. Voor lady Hillegonda was de stap te groot en te wiebelig dus bleef zij aan de wal.
Onze bootsman wist van alles te vertellen over kleine eilandjes, planten, vogels en noem maar op. Prachtige planten en bijzondere vogels. Na een fantastische tocht hebben we afgesloten met een wijntje in een café.

Voor lady Hillegonde was het ook heel leuk geweest, een van de heren had haar aangeboden de plassen rond te rijden in zijn auto en ook hij kon allemaal leuke verhalen vertellen over de omgeving. Dus ook voor haar een geslaagde middag.

 


.